تاثیر آب یونیزه قلیایی بر درمان یبوست

پاتوفیزیولوژی :

 یکی از معمول ترین مشکلات روده ای است و بسته به تعریف آن در 5% تا بیشتر از 25% جمعیت رخ می دهد.
درمان بیماری یبوست با استفاده از آب یونیزه قلیاییتعریف یبوست تا حدود زیادی در هر فرد اختصاصی است اما معمولاً شامل مدفوع سفت، زور دادن برای دفع مدفوع، و حرکات اندک روده بزرگ است. حداقل در بیماران مسن، دفع ناقص و اشکال در عبور مدفوع ممکن است بیش از عدم تکرار حرکات روده مشکل ساز باشد.
وزن مدفوع در بزرگسالان به طور طبیعی در حدود gr200-100 در روز است و تکرار طبیعی دفع ممکن است از یک بار در سه روز تا سه بار در روز متغیر باشد. زمان طبیعی ترانزیت از خلال دستگاه گوارش از 48-18 ساعت متغیر است. افرادی که رژیم غذایی حاوی مقادیر توصیه شده ی فیبر غذایی به شکل میوه ها، سبزی ها، نان های با غلات کامل مصرف می کنند، مدفوع بیشتر و نرمتری دارند که نسبتاً براحتی دفع می گردد. از معمول ترین علل یبوست در افرادی که از نظر سایر جوانب سالم هستند عدم پاسخگوئی مکرر به احساس اجابت مزاج، فقدان فیبر و رژیم غذایی، مصرف ناکافی مایعات، عدم تحرک و استفاده مزمن از مسهل ها می باشد. فشار عصبی یا اضطراب می تواند یبوست را تشدید کند.

 

عوارض جانبی دارو و درمانی، پارکینسون، فقدان ورزش، غفلت از اجابت مزاج، بیماری عروق روده بزرگ، بارداری، رژیم کم فیبر

علل گوارش : سرطان، بیماری GT فوقانی و تحتانی، سندرم دودی تحریک پذیر(IBS)، هموروئید، اعتیاد به مسهل ها
بیماری عمومی عصبی – عضلانی که منجر به کاهش عملکرد عضلات می گردد.
اختلالات متابولیک و اندوکرین مانند دیابت، هیپوتیروئیدیسم، اورمی، هیپرکلسی

 

درمان دارویی یبوست کودکان:

یک سوم کودکان 12-6 ساله هر سال از یبوست شکایت دارند. یبوست در کودکان همراه با استفراغ، شکم درد و بی اشتهایی است.
درمان یبوستکودکان بطور طبیعی دفعات بیشتری مدفوع دفع می کنند که از 3-2 بار در روز در چند ماه نخست زندگی گرفته تا حدود یک و نیم بار در روز در 3 سالگی متغیر است. حدود 5/3% کل ویزیت های سرپائی کودکان مربوط به یبوست مزمن است. پس از اطمینان از فقدان بیماری ارگانیک، درمان آن شامل استفاده از داروهای مسهل و اطمینان از دریافتی کافی مقادیر فیبر غذایی و مایعات است.
ارزیابی دقیق جسمانی و تاریخچه بیماری و سپس آموزش والدین و کودک، مداخلة رفتاری استفاده مناسب از مسهل ها اغلب منجر به بهبود قابل ملاحظه می گردد.

درمان تغذیه ای یبوست

درمان اصلی تغذیه ای برای یبوست مصرف کافی مایعات روزانه و فیبر غذایی محلول و نامحلول است. فیبر مایعات مدفوع کولونی، توده ی میکروبی، وزن و تکرر مدفوع و سرعت ترانزیت کولونی را افزایش می دهد.
فیبر همچنین مدفوع را نرم و دفع آن را آسان تر می نماید.
اکثر کودکان و بزرگسالان به طور مزمن تنها نصف مقدار فیبر توصیه شده را مصرف می کنند مقدار فیبر توصیه شده ی غذایی در حدود 14gr/1000kal است رژیم غذایی زنان بزرگسال بایستی حاوی 25 gr/day مرد بزرگسال 38 gr/day فیبر غذائی باشد. فیبر توصیه شده به کودکان 19-25 gr/day است.

فیبر را می توان بشکل غلات کامل، میوه ها، سبزی ها، حبوبات، دانه ها و آجیل تأمین کرد. این مواد غذائی همچنین از مواد مغذی، فیبر کمیکال های مفید و نشاسته های مقاوم غنی هستند و می توان از آنها به عنوان پری بیوتیک ها، برای حفظ میکروفلور مطلوب کولونی استفاده کرد.
سبوس و مکمل های پودر شده ی فیبر ممکن است برای افرادی که نمی توانند یا نمی خواهند مواد غذایی فیبروزه ی کافی بخورند مفید باشد. زمانی که تغییرات غذایی و الگوهای مناسبی یبوست را مرتفع نکردند، بایستی ارزیابی بیشتری صورت گیرد.

 

رژیم غذایی پر فیبر :

فیبر غذائی اساساً به مواد غذایی گیاهی قابل مصرفی اطلاق می گردد که توسط آنزیم های هاضمه ی قسمت های بالاتر دستگاه گوارش انسان هضم نمی گردد.

راهنمایی های برای رژیم غذایی پر فیبر :
1-مصرف غلات کامل، نان و سایر فرآورده های تهیه شده از غلات کامل
2-مصرف سبزی ها، حبوبات، میوه ها، آجیل و دانه های خوراکی
3-مصرف غلات و حبوبات غنی از فیبر
4-مصرف آب یونیزه قلیایی حداقل 3-2 لیتر در روز
مراعات این توصیه ها می تواند وزن، آب مدفوع و گاز را افزایش دهد. مقداری از فیبر که سبب علائم بالینی می گردد در افراد مختلف بسته به سن و وجود بیماری سیستم گوارشی سوء تغذیه یا رزکسیون سیستم گوارشی است. این توصیه ها را باید بصورت تدریجی و طی 2-1 هفته اجرائی کرد.
ایده آل این است که فیبر غذایی به شکل مواد غذایی همچنین میوه ها، سبزی ها، نان ها غلات کامل، حبوبات و دانه های روغنی خورده شود. این مواد غذائی نه تنها غنی از فیبر هستند بلکه منابع عالی ویتامین ها، مواد معدنی، عناصر کمیاب، آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیال های متعدد محافظ هستند. پودرهای فیبروزه یا کنسانتره های سبوس ممکن است برای دستیابی به سطح مطلوب فیبر در برخی افراد ضروری باشد. پختن، فیبر را تخریب نمی کند، اگر چه باعث تغییر ساختمان آن می گردد. مصرف حداقل 8 لیوان آب یونیزه قلیایی (2 لیتر) برای تسهیل اثر بخشی رژیم پر فیبر توصیه می گردد. ممکن است در صورت مصرف زیاد مواد گیاهی یا سبوس بدون مصرف کافی آب یونیزه قلیایی جهت پخش نمودن فیبر، انسداد معدی و افسردگی بروز کند. همچنین احتیاطات مناسبی بایستی در مورد مصرف فیبر زیادی در افرادی که جراحت های گوارشی یا سندرم های عدم تحرک روده ای دارند، اتخاذ گردد. در چنین شرایطی، فیبر غذائی بایستی بتدریج افزوده شود و دستیابی به فیبر مصرفی 25-38 gr/day حدود یک ماه طول می کشد.

تاثیر آب بر یبوست

مصرف آب یونیزه قلیایی برای درمان یبوستمصرف 8 تا 12 لیوان آب یونیزه قلیایی باعث می شود که حرکات محتویات دفعی بدن در روده بزرگ افزایش یافته و نیز با افزایش حرکات دودی در طول روده بزرگ باعث جلو راندن محتویات آن می گردد در نتیجه فرصت ایجاد یبوست به وجود نمی آید و عمل دفع براحتی انجام می گیرد.

به خصوص به واسطه داشتن ویژگی آنتی اکسیدان مانع از حملات ویروس، باکتری و قارچ به جداره روده بزرگ می گردد در نتیجه زخم های روده را از بین برده و یا مانع از تشکیل آنها می شود و از جهتی دیگر اگر سلول های روده بزرگ کافی داشته باشند و یا آب رسانی شوند دیگر هنگام دفع، آب مواد دفعی را جذب نکرده و دفع بسیار راحتر از قبل انجام می شود البته لازم بذکر است قدرت قلیایی بودن آب موجب دفع بهتر رسوبات از جدار روده شده و باعث جذب بهتر ویتامین ها می گردد.
شروع تدریجی رژیم غذایی، پر فیبر می تواند به کاهش اثرات جانبی و نامطلوب از جمله افزایش نفخ و گاز، صداهای روده ای، گرفتگی ها یا اسهال کمک کند. افزایش تدریجی فیبر مصرفی به دفع این عوارض کمک می کند اگر مکمل های فیبر استفاده می شوند دوز مصرفی باید با وعده های غذایی، ترجیحاً با 3 یا چند روز مخلوط و با افزایش دریافتی مایعات همراه گردد، ناراحتی های  گوارشی ناشی از افزایش مقدماتی مصرف فیبر معمولاً 5-4 روز کاهش می یابد اما افزایش اندکی در عبور گاز در رژیم پر فیبر طبیعی است. رژیم غذایی پر فیبر بیشتر زمانی که بطور مدام به مدت چندین ماه مصرف می گردد مؤثر است.
فیبر نوعی کربو هیدرات گیاهی است که در میوه ها، سبزیجات، غلات و حبوبات یافت می شود. فیبرها گروهی از کربوهیدرات های گیاهی هستند که دستگاه گوارش انسان قادر به جذب آنها نمی باشد.
فیبرها به دو دسته تقسیم می گردند : فیبر محلول و فیبر نامحلول
فیبرهای نامحلول از دستگاه گوارش انسان عبور می کند و طی عبور در دو دستگاه گوارش آب را به خود جذب می کنند و موجب افزایش حجم و نرم شدن مدفوع می گردند. این مواد نه تنها از یبوست پیگیری می کنند بلکه سرعت عبور غذا از دستگاه هاضمه را می افزایند. از منابع فیبرهای نامحلول می توان به نان های حاوی غله کامل کلم، چغندر، هویج، کلم بروکلی، شلغم، گل کلم و پوست سیب اشاره نمود.
فیبر محلول از قابلیت حل شدن در آب برخوردار است و با حل شدن در آب افزایش حجم می یابد (شبیه ژل) و به موازات اینکه فیبر محلول از دستگاه گوارش عبور می نماید که به کلسترول می چسبد و به حذف آن از غذا کمک می نماید. از منابع خوب فیبرهای محلول عبارتند از : جو (که دارای بیشترین نسبت فیبر محلول نسبت به دیگر غلات است)، سبوس جو، حبوبات، نخود فرنگی، برنج سبوس دار، مرکبات، توت فرنگی و سیب.
فیبر به تنظیم اجابت مزاج کمک می نماید و جذب کلسترول و چربی را کاهش می دهد. جالب است که بدانید کارسینوژن ها (عوامل سرطان زا) به فیبرها متصل می گردد و با سرعت بیشتری از کولون عبور می کنند و لذا خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

خانه تماسفروشگاه ارتباط با ما